luni, 9 mai 2011

Cine’i nascut in Ardeeeeeal, stai jos, stai jos, stai jos!

Weekendul care tocmai s-a incheiat am fost nuntasa! Yeeeee, a fost prilej de reintalnire cu fostii colegi de la portalul de imobiliare imopedia, prilej de revedere a prietenei mele dragi care inca! - dar nu pt mult timp :( , mai este si ea in Bucuresti – chiar Romania, ce sa mai...un weekend plin de regasiri.
La nunta am ajuns aproape la fix. Am fost invitata la 8, si la 8 imi propusem  sa rup usa de intrare a restaurantului. Si reuseam.  Daca nu intervenea in planul meu, tipul perfect de taximetrist ‘bulangiu” de capitala. Pe langa faptul ca nici nu-mi raspunde la salut cand intru in masina, la un moment elaboreaza : Aaaaaa, o sa trecem putin si pe la o benzinarie sa alimentam. Ceee va grabiti? Bineinteles! spun, trebuie sa ajung la 8 la o nunta, si  nu-mi place sa intarziu! Aaaaa, zice pai nu stiti ca nu se merge la fix la nunti, plus daca va grabeati, trebuia sa plecati mai repede!! Bietul animal, zic! fara sa ma obosesc sa gandesc cu voce tare. Ajungem la benzinarie, “na belea” zic, mai e si coada. Si stam si stam, si trecea si timpul si crestea frumos si “scorul pe tabela” , pana nu am mai putut si-i spun: “Daaa’ nu  va suparati! ca pierd timpul asta e, nu am ce face, dar ceasul ala nu trebuie totusi oprit? Va platesc eu statul la benzina??!! in fine.. au mai urmat ceva discutii in care i-am inchis gura imbecilului, avand totusi grija sa nu-mi stric starea de zen din care plecasem de’acasa.

Toate bune la nunta, mireasa cu mirosul aaaa mirele au stralucit cum era de asteptat, problema este ca asa cum am venit prima, asa am si ramas la final ultima la masa, fiecare dintre comesenii mei avand anumite indatoriri de indeplinit acasa, lucru de inteles daca ne gandim ca pe fiecare ii asteapta cate un “ghemotoc” mic.

Am ramas deci singura cojind o portocala si dansand din picior sub masa pe ritmuri latine. La un moment dat, simtind ceva priviri pline de compasiune in jur, imi iau elan si pornesc sa felicit tanara pereche si sa ma retrag in farama de glorie care imi mai ramasese. Cand aude mireasa ca vreau sa plec, panica! Hai mai Fanee, nu stai nici tu macar la tort? Hai ca in cateva minute vine. Ok! zic, dar stau ca imbecila singura la masa muta-ma macar altundeva. 
Imi fac deci aparitia la noua masa, si deodata se inchid luminile si  pe acordurile arhicunoscute isi face aparitia regele!! The king of cakes apare din neant!  Inainte de taiere, DJ-ul se gandeste sa ne mai tina putin pe jar pana sa ne infingem in zahar si ne pleyeaza placa aceea cu “ cine-i nascut in ianuarieeeeee, hai sus, hai sus..” Am facut toti cerc in jurul ringului si asteptam cuminte sa ne vina randul la chiuieala,  se facea inca un cerc mic cu cei care erau nascuti in luna respectiva, stiti de fapt procedura.  Si se termina lunile anului, cand, mai baga micutzul.. “ cine si-a inselat nevastaaa, hai sus hai sus..hi hi  hi,ha ha ha caterinci, rade lumea, se distreaza, cand deodata o placa noua (cel putin pentru mine)” cine’i nascut in Ardeeeeeal hai sus, hai sus, hai sus! Pfuaaaaa, in momentula ala trag un chiot d’ala de mai sa mi se sparga paharul din mana, si imbrancind lumea ce-mi statea in fata, ajung pe ring in centru cu paharul in mana asteptand sa fiu urmata. 
Si in timp ce ma roteam eu asa ca proasta cu paharul in sus deasupra capului vad treptat, de la o rotire la alta cum nimeni nu mi se alatura!!!!  Ma roteam  deci de una singura in centrul ringului cu toata lumea uitandu-se la mine (nu vedeam daca zambesc sau rad ironic ca am preferat la un moment dat sa-mi inchid ochii, sa-mi cobor mana si sa astept sa se termine naibii odata cantecul asta stupid!!!!). Si se termina, finally! Si incepe “cine’i nascut in Olteniiiiiiia” si se umple ringul deodata ochi, de data asta fiind eu cea imbrancita de confratii nostri olteni, care erau cu duiumul la nunta se pare. Si uite asa retragandu-ma cu coada intre picioare spre masa, vine un nene care trebuie sa recunosc ca mi-a mai ridicat putin moralul si-mi spune “ Domnisoara, nu numai ca sunteti ardeleanca, dar pun pariu ca aveti si suflet de ardelean, asa-i?  si-mi face strengareste cu ochiul”  ;) daaaaaaa, daaaaa, am! zic, nedanu-mi seama ca imi lipseste total modestia. :))

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu